mandag 2. november 2009

Heimdal by night!




Var ikke så verst den skylinen i kveld gitt... *sukk* - Vakkert...

Visste du forresten at:
Heimdal tettsted vokste frem som stasjonsby etter at Dovrebanen ble åpnet, og var kommunesenter for de tidligere herredene Tiller og Leinstrand. Kommunegrensa fulgte jernbanelinja tvers igjennom Heimdal.
På 1980-tallet ble Tillerbyen (opprinnelig kalt Heimdalsbyen), to kilometer fra Heimdal sentrum, planlagt som et avlastningssentrum for Midtbyen i Trondheim. Det er derfor anlagt flere store boligfelter, skoler, kjøpesentra og andre virksomheter i Tillerbyen, som er skilt fra Heimdal sentrum av den sterkt trafikkerte E6.
Heimdal har beholdt sine sentrumsfunksjoner. Flere store virksomheter har sine hovedkontorer her, bl.a. Adresseavisen. Heimdal stasjon, som nå er ubetjent, er stoppested for lokaltog på Trønderbanen, med forbindelser til Værnes og Steinkjer. Heimdal er endestasjon for «Nabotåget» til Östersund, og stoppested for Dovrebanen til Oslo. Stasjonen er også et viktig knutepunkt for busstrafikken mot sør og vest.
På den tidligere søppelfyllingen Heggstadmoen er det funnet plass til flere bedrifter, bl.a Tine meierier, Coca Cola, Fretex. Trondheim Renholdsverk har her et stort sorteringsanlegg for avfall.
Avfall som ikke kan materialgjenvinnes blir sendt til Heimdal Varmesentral i Tillerbyen, som forsyner store deler av Trondheim med fjernvarme.
Heimdal har som den eneste av Trondheims bydeler sin egen vennskapsby, nemlig Keren i Eritrea.

Ja, det visste du vel.. ;)

0 kommentarer: