onsdag 21. juli 2010

Den deiligste feriefølelsen....

...er å være langt hjemmefra. Det er å legge seg under hvite, rene laken som dufter av tøymykner fra et fellesvaskeri. På puta ved siden av ligger verdens vakreste, og boka "Syndenes forlatelse" lager kriblinger i magen fordi overbetjenten er på sporet av noe... Drittværet ute stenges ute, mens stemningen inne er herlig avslappende.



Den deilige feriefølelsen kan man få for en 500-lapp i Ringebu! Baksiden av medaljen er at man må rydde og vaske etter seg selv når man drar.... Snakk om å drepe feriefølelsen gitt...

tirsdag 20. juli 2010

Sommerferie - første etappe.

Tjohei, hvor deilig det er å ha ferie!!
Fri fra tjas og mas og ansvar og stress og bekymringer..... Eller????

Joda, det er deilig med ferie, men jeg har nok ikke fått mindre muskelknuter i skuldre og nakke av den grunn. For når man reiser alene - med barn...så hender det seg at det blir litt stress, litt mas, noen bekymringer osv. Men tjohei! Jeg har kosa meg. Og tenk, ferien er ikke over enda!

Tenkte jeg bare skulle dele noen bilder med dere. Dårlig kvalitet på disse - men det er ikke alltid Mr. Speilrefleks er for hånden. (Og til alle dere tjuvradder som nå tror at jeg er hjemme igjen og skrinlegger innbruddsplanene....Jeg er ikke hjemme enda. Eller er jeg det??? Vil jeg kanskje bare ta dere på fersken??? Hmmm...Kan dere please ta med dere pappen som ligger på trappen utenfor med det samme dere er innom? )

"Håill kjæft - sjå film" var overskriften i en artikkel som ble publisert i Adresseavisen før sommerferien en gang.... Monkey see - monkey do! Biltrikset funka i sånn cirka 1 time av vår 10 timer lange kjøretur. Resten av tida gikk med til å synge "Lille kattepus" og favoritten "Her kommer Ole Brum" for å unngå HYYYYYYYYYL...


Denne rare figuren besøkte den andre rare figuren på Østlandet. Sammen kunne de være rare uten at andre syntes at det var særlig rart....



Dette er en mindre rar figur - på grensa mot herlig faktisk - som man også kunne finne på Østlandet. Heldige tante posekose!


På tur til raringen og den herlige (med flere) ble den første rare figuren, som også er allergiker, obs på dette skiltet. Hun vurderte først å legge hele ferien hit, men da følte hun at pengene som hadde blitt brukt på medisiner hadde vært bortkastet.



Det står "Gopollen" på skiltet...... Bare til opplysning for dere som er ekstremt NÆRSYNTE..


Skiltet ble motvillig oversett. Glunten var glad for det. For da kunne han og søskenbarn Herlig-nr-2 dra å handle på SparKjøp.


Hoi - jeg glemte nesten å nevne at vi var på Hunderfossen!
Navnet skjemmer ingen sies det. Jeg er litt usikker. Det fosset nemlig ned heeeeeele dagen. Dette likte jeg ikke noe særlig, så derfor synes jeg at Hunderfossen er et skjemmende navn. Fy! (Småttisene brydde seg lite om regnet så lenge de fikk bokstavkjeks.)


Så til en liten digresjon: Se de lekre røde skoa mine!



Nå i helga var det kosestund med papsen. Jeg rekker sjelden å få latterkuler på iPhone - men denne gangen var jeg litt heldig. Man kan se at å hoppe i hoppeslott er hoppende moro, selv om kvaliteten på bildet er surt.



Burgerpause! Se den lille knotten og den svære burgeren....hoho...


Jeg hadde egentlig et par bilder til jeg ville eksponere for hele verden. Men de er så idylliske at jeg må holde de for meg selv litt til...spare på øyeblikkene...porsjonere de ut...dele...senere..
Med andre ord: Jeg er trøtt, må legge meg!

mandag 12. juli 2010

Feriemodus..

Bloggen er i feriemodus. Den orker rett og slett ikke å oppdatere seg selv på grunn av slaraffentendenser, bittelitt vin og et snev av solstikk. Ja, et SNEV!!!

Tilstanden er ikke kritisk.

fredag 9. juli 2010

7 kule ting jeg gjerne skulle hatt i hus

Ja, da har jeg sutra til meg en award. Eller en utfordring kan man vel heller kalle det... Pia la meg til i ETTERKANT av utdelelsen, men jeg blir ikke mindre glad av den grunn. Elisabeth var så "snill" at hun tenkte på meg mens hun skrev.... (Begge utfordringer kom overraskende nok etter mitt lille klageinnlegg, som egentlig ikke var et klageinnlegg i det hele tatt. Kun bitre fakta...) I tillegg har jeg fått (HELT UOPPFORDRET) en utfordring fra Surresilje også. (kommer senere) Hurra! Jeg føler meg elsket!

Så her er 7 ting jeg gjerne skulle hatt i hus.

Denne koppen fra Venett.no. Gadgets og gaver, er bare råstilig. Her kan man selv skrive inn en hilsen på koppen med kritt før servering.

.


Jeg har alltid ønsket meg et par smellvakre designsko - for eksempel disse lekkerbiskener fra Jimmy Choos.




At jeg ikke visste at disse fantes da jeg enda ammet.... Damer og herrer, jeg gir dere Milkbands, Mummy´s Lil helper!! Tataaaa... Med et slikt armbånd kan du passe på hvilket bryst ungen sugde av sist. Du må bare huske å "vri om" på båndet etter hvert måltid. Det hjelper nok en stakkar (motebevisst????) mor i ammetåka...



Hva med løkbriller?? Er ikke det en ting alle bør ha på ønskelista si. Er ikke moro å lage mat i et viktig middagselskap når sminken renner lenge før man er full.....




Jeg vil ha ei skikkelig lyskrone som kan henge over min imaginære spiseplass i mitt nye hus. Denne vakre krona er fra Lampehuset.



Og så vil jeg ha nytt kjøleskap med matchende oppvaskmaskin fra SMEG! *Dån!* De er så kule!




Og så vil jeg gjerne ha denne puta fra Trines Slengkyss kolleksjon. De er utrolig tøffe, og veldig min stil. Min nye stil som er under arbeid jaffal!

vil ha vil ha vil ha vil ha....noe av det

Oj, så må jeg sende utfordringa videre. Mitt siste nye bekjentskap her på www, Helene i Tårnet! Tar du den????

Parkering for gravide...


Det er godt å se at de gravide ikke er helt glemt i trafikken...eller på parkeringsplassene.

Det er jo som alle vet mye vanskeligere å parkere med svær mage, og det er ikke tull engang. Snu-seg-og-se-bak-manøveren er nemlig ikke bare, bare med mage, mage...
Godt tiltak, spør du meg!

Trondheim må virkelig være landets mest omtenksomme kommune.... Eller er det en vaktmester som har blingsa med malinga???


onsdag 7. juli 2010

Jeg fikk - jeg fikk!!!

Velkommen - bli med!!!!

Bli med på et høydepunkt i en gavemottakers liv...
(Det er virkelig en høydare når man finner en gave i posten, man først ikke aner hvor kommer fra....)
*trommevirvel*














Jeg var så heldig å få min pay-it-forward-gave fra Elisabeth, innerst i veien i dag! Og jaggu visste hu at onsdag er grønn-kjole-dag, så det nydelige italienske smykket (med noen grønne stener....og et lite rødt hjerte...nååååhhh..) snek seg rett inn i antrekket, akkurat som om det aldri hadde vært noe annet sted!
Love-it! Tusen takk.....

tirsdag 6. juli 2010

Verdens vakreste.....70-talls dress!


Loke har arvet en 70-talls dress av søskenbarnet sitt Sander, som igjen har arvet dressen fra sin mor - altså min søster!

Sander poserte så pent i 1-årsalderen med denne dressen, så da tenkte jeg at jeg måtte ha et lite photoshoot med Loke iført samme adfitten også.




Loke var ikke akkurat overlykkelig over og bli tatt bilde av, men så fikk han noen rosiner og lunsjet på den lille stolen sin, som tilfeldigvis sto under et laken som hang til tørk - og tataaaaa....

mandag 5. juli 2010

En utfordring til meg selv...

Siden jeg ikke har fått noen awards på leeeenge...som jeg husker/vet om....så får jeg finne på noe selv. Så i et kjedsomt øyeblikk tok jeg musa fatt (den som er koblet opp mot macen...) og trykte meg inn på en av de bloggene som jeg følger.

Deretter tenkte jeg å trykke meg videre på 10 blogger og se hvor jeg havnet.

Ja, er ikke dette en fin utfordring da kanskje???????? Til meg selv....

Så, jeg trykte meg inn på Pias verden - for der vet jeg at jeg finner hundre millioner følgere. Derfra klikket jeg meg helt tilfeldigvis videre inn på Mammadamen. Synes det var et så tøft navn på en blogg. Og det var faktisk en flott blogg også.

Deretter havnet jeg inne på Den Gode Feen. Der har jeg vært før, og visste at det var en god blogg. Får jo interiørdilla selv om man ikke er så interessert når man skjermshopper her. Neste på klikklista var Huldras liv og leven. Her var det både interiøsnakk, matprat og reunionsfjas. Det kan jeg like.

Jeg skjønner at det er interiørblogger som dominerer i bloggland. Neste stopp var Litt shabby, litt slitt, og bare mitt. Her var en stil jeg kunne like. Skal jo flytte snart, så det er greit å ta med seg noen tips. Hoi, dette var morsomt! Epleskrell sto nå for tur. Her finner man hverdagslykke både i form av interiør og ettertanke. Flott blogg.

Deretter var turen kommet til Netta, og hennes altmuligblogg. Og her fant jeg den eneste onepiecen jeg noensinne har synes har vært dritistilig!! I like! En av følgerne her er systovawithlove, og guuuurimeg - her var det noen praktfulle luer og kjoler og annet pent design.

Nå begynner jeg å nærme meg nr 10. Men først nr. 8 - som ble Drømmefangeren, og har du lyst til å se vakre bilder, så klikker du deg inn på denne bloggen. Væresgod neste: Drea! Her var det også bilder av ei nydelig lita jente og serien "True Blood" var nevnt i ett innlegg, så da går bloggen gjennom mitt kritiske nåløye!

Ok, da her jag faktisk kommet til blogg nr. 10. Og når jeg ser på klokka, så har dette faktisk tatt et par timer... Gøy å bloggsurfe!!! Hohoooi!

Og "vinneren" er: Helene i Tårnet! At jeg havnet på en trønder er jo bare supert, (det var tilfeldig faktisk, helt sant!) for der følte jeg meg hjemme. Morsom bildeserie med ei vakker lita pie på Loke sin alder fant jeg der inne, hun skriver morsomt til og med. Absolutt en blogg etter min smak! Ta en titt da væææl.... :-D

Og så kan dere gjøre det samme om dere er awardløs eller ikke har noen utfordringer å ta fatt i...

søndag 4. juli 2010

Fort gjort når isen kaller....

Folk har som regel god tid i helgene, og jeg pleier ikke å være ett unntak. Men i dag så gikk det litt fort i svingene - nesten bokstavelig talt.

Loke og jeg skulle dra til McDonalds og kjøpe oss en McFlurry i varmen, og med en slik gulrot så begynner bena automatisk å bevege seg hakket fortere. Is er godt må vite!

Så jeg småsprang ut til bilen med Loke på arma. Bilen var så varm grunnet finvær, (johooo, klager ei!) at jeg måtte lufte litt før avreise. Loke ble lenket fast i baksetet under oppsyn av en stk stor løve og en stk hund formet som et speil (???). Hunden er et speil...skjønner...slik at jeg ser han...fra forsetet...ok?

Vel ute på veien i vår oppvarma audi kjente jeg at jeg begynte å glede meg til smaken av en McFlurry med oreobiter i. På Lokes vegne selvfølgelig. Det var jo på grunn av han at vi skulle kjøpe is. Helt sant! Unger elsker jo is!

Jeg er en særdeles god sjåfør! La meg bare få stadfeste det før jeg går videre i fortellingen. Ja, for det er en fortelling - kanskje den ikke engang er sann???

Uansett... Der kjørte vi da, med nesene i retning is. Helt normalt det. Det rare var at vi passerte en bil med en mann innabords som pekte så fælt på meg??? Hvorfor gjør folk det egentlig??? Var han bare utidig...eller...hmmm...kanskje jeg kjente han fra somewhere?? Pytt pytt, isen kaller!

Merkelig nok var det flere som hilste og vinket på tur til McDonalds. Jøss, så hyggelig folk er tvert sola titter frem tenkte jeg - og hilste tilbake.

Jeg kjørte inn på parkeringsplassen og kunne kjenne oreosmaken i munnen. Gledet meg til at Loke fikk smake på den. For det var jo for hans del at vi i det hele tatt tok denne turen. Jeg åpnet døra med et smil, for det gamle ekteparet i bilen ved siden av humret litt mot meg også.

Kanskje ikke så rart, siden bagasjedøra sto på vidt gap!!!!!!!! Hallo, hvordan går det an å ikke legge merke til det? Jeg kjente jo at det var litt trekk i bilen, men det var vel på grunn av aircondition...?? Neida, her var det null hinder til eksos og asfalt. Om man ikke regner med ei barnevogn, noen klær og et par sko - som berget heisaturen i bagasjerommet. Puh... Men slik ser man at jeg er en god sjåfør - ingen skade skjedd!!!

Så da klappet jeg meg på skuldra og gikk inn å bestilte en stk McFlurry. Mesteparten ble oppspist av meg, men det var ufrivillig siden Loke ikke ville ha så mye...


lørdag 3. juli 2010

Sofa er en fin ting!

Jeg har benket meg foran skjermen i kveld med en stor pose pottis, og en nesten like stor pose med smått digg. I går var jeg nemlig på 30-årsdag ut i de sene nattetimer, og da kjenner jeg at sofaen er det mest fristende stedet å tilbringe kvelden i.

Ei av mine beste venninner fylte 30 år, og inviterte til kalas. Alle måtte komme klokka 18, og helst ikledd hvite klær. Hun har alltid temafester når hun skal feires. Vi har hatt hattefester, strand og vann, dildoparty, og nå i år var temaet hvitt. Og hvitt ble det. Kanskje ikke den mest praktiske fargen å dra på fest i, men jeg tror de fleste unngikk rødvinsflekker og skokrem på skulderputene.

Jeg skal ikke kjede dere med cavaprat, toaletthistorier, eller danseblemmer....eller fulle sveitserer som lette etter Trondheims Red light district. "What???? You want to find girls that want to do it for money???????" Jaja, jeg sendte de i retning øst, i håp om at de traff på noen mørke sjeler i ei mørk bakgate.

Jeg skal heller ikke kjede dere med å fortelle hvor mye gøy man kan ha med ballonger. De kan puttes innenfor klær, oppå hoder og de er utsøkte dansepartnere.

Jeg skal forresten heller ikke kjede dere med historien om taxisjåføren som så absolutt ikke synes det er greit å flørte på byen om man er gift. Greit nok det, men moro når sjåføren engasjerer seg sånn at han hånflirer av meg som sier "Kanskje de bare er ute etter litt bekreftelse for hvor snasne de er???" Nå, nei....de flørtende jentene er kun ute etter litt høyrulling på si, kunne sjåføren fortelle. Jaja, det var en snill taxisjåfør som stoppet taxameteret når jeg måtte løpe inn på Shell etter MAAAAAAT!

Det jeg SKAL kjede dere med er en anmeldelse av filmen "Brothers". Den var kjempebra.... Og nå skal jeg se "The Imaginarium of Doctor Parnasuss".

torsdag 1. juli 2010

Hva skal barnet hete???

HVA SKAL BARNET HETE...


Bølgeskvulp og regn har aldri vært så vakkert som sett fra en robåt en grå augustdag i 2009. Det runger klart og rent fra an trompetist i lufta mens båten kommer glidende gjennom vannet. En fire måneder gammel gutt iført sin fineste stas ligger fredfullt i armene til sin mor. Gutten har en rendezvous med døpefonten i dag.




Min gutt.


Det er min gutt og min mormors dåpskjole fra 1923 jeg har i armene mens rorkaren tar noen sterke og heldigvis stødige åretak innover mot land i Lysøysundet. Presten, Åslaug Elvebakk, skulle nok ønske at hun forble på land. Hun er ikke helt fortolig med sjøen kunne hun fortelle oss. Jeg derimot elsker sjøen, og vugger i takt med bølgene mens jeg tar innover meg den friske sjølufta, korsangen og folket som myldrer på brygga. Det er nesten som i en film. Jeg hadde aldri forestilt meg at det var en slik dåpsseremoni min førstefødte skulle få.


Den store dagen.


Vi var jo inne på tanken på å ha en tradisjonell dåpsfest i kirka, eller bare kanskje en navnefest. Fest skulle det iallefall bli. Både mor og far ville være bittelitt tradisjonelle i denne anledningen, men likevel gjøre noe utenom det vanlige. Å flytte døpefonten utendørs til ei brygge som ikke var helt ukjent for feststemning, var det lille ekstra som vi lette etter. Gutten vår skulle døpes under åpen himmel den 9. august 2009.




Det var utrolig masse folk som hadde samlet seg for å bivåne seremonien, men for dere som ikke var tilstede, så kan jeg røpe at guttens navn ble Loke. Det er et ekte og godt norsk navn, som jeg håper sønnen vår vil bære med stolthet.

Det var virkelig vakkert altså. Den store dagen. Det var hakket kaldere enn jeg kanskje har gitt uttrykk for, og hvorfor jeg valgte å ta på sandaler vet jeg ikke. Eller...Jeg hadde på forhånd blitt lovet av presten at vi skulle få opphold, og det ble det....nesten.


Med eller uten sandaler og paraplyer, den store dagen ble uforglemmelig. Hvertfall for oss over fire måneder. Tonene fra Valsfjord Mannskor gutta henger fortsatt i lufta, og jeg er så stolt over at vi fikk til en så flott dåpsopplevelse for gutten vår. Desverre kommer ikke Loke til å huske stort, men vi skal nok sørge for at historien blir gjenfortalt. Muligens at koret blir større, været blir bedre og jublene høyere, men dagen blir hvertfall aldri glemt.


Lina




- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Dette blir publisert i årets avis for Kystkulturdagene 2010. Litt reklame for friluftsgudstjenesten der Loke ble døpt i fjor. Ny seremoni i år under festivalen. Og ja, det var virkelig vakkert! *Sukk*...