fredag 30. april 2010

Vaginagreier....

På bloggen til Osloskânsken, og på Bergljot sin fjaseside har de begge tatt for seg vaginaen i dag. Det ligger nemlig ut en test - i Sverige selvfølgelig - om hvor godt du kjenner vaginaen din.
Av 13 spørsmål, fikk jeg bare 7 riktige. - på andre forsøk!!!! Dette er litt trist kjenner jeg..... Men nå er jeg ikke så veldig god på svensk da...

Jeg svarte feil på hvorfor det heter g-punktet blant annet.... Trodde ikke akkurat at en som het Ernst hadde draget. Og OPPDAGET det i 1950?? Stakkars Eva og hennes etterkommere i tusenvis av år.....huff!
Jeg visste heller ikke at vaginaen produserte "flyktningar????" Haha. In your face Siv Jensen!

Ta testen da vel, og se om du kjenner dine sørlige strøk godt nok.....

Her er linken!

Til dere blogglesere som kun leser det siste innlegget som blir lagt ut..... Jeg skrev nå to innlegg i en smekk - så mye har jeg på hjertet i dag. Puh...slitsomt å tenke så mye, og på så mye viktig og samfunnsnyttig! - les litt mer da vel... Og kommenter gjerne! :)

kjedemail...argh...

Hvem er det egentlig som går i denne kjedemailfella. Denne mailen dukket opp i mailboksen min en dag:

"Hei.

Prøv å videresende denne mailen til 7 personer og se hva som skjer med din skjerm!!! Dette er den morsomste ting jeg har mottatt. Det eneste du behøver er å sende den til 7 personer og kikke på skjermen, det er det morsomste klipp. Jeg kan ikke fortelle dig hva det er, men jeg lo så mye at jeg nesten falt ned av stolen. Så send den til 7 og se selv. Hvis du videresender den til 7 personer, vil det komme en video på din skjerm. Det virker. Jeg vet ikke hvordan.....men det gjør det."

Altså, jeg er ikke sååååå lettlurt da. Som om jeg kommer til å le til jeg detter av stolen når jeg sender den videre...??

Etter å ha stussa litt på hvorfor denne mailen i det hele tatt hadde klart å komme seg fra USA, og hit til meg, så titta jeg litt nærmere på hva som egentlig sto i mailen....


"Dette er den morsomste ting jeg har mottatt" - får jeg da en TING når jeg sender denne mailen videre. Heller tvilsomt.

"Det er det morsomste klipp" - Ok, bestem deg da!! Er det en ting eller et klipp????

"Jeg kan ikke fortelle DIG hva det er" - Javel, det er en forvirret dansk dust som begynte denne kjederunden. Men du, danske dust, du har jo nettopp fortalt hva det er .

"En video på din skjerm" - Ja, der sa du det igjen!

"Det virker, jeg vet ikke hvordan..." - Det verste er at denne dusten ikke vet hvordan dette fungerer engang. Hvordan kan jeg stole på en slik person????

Se der ja. Fem feil!!!

Konklusjon: Det finnes mange lettlurte folk her i verden. Jeg er en av de, men bare på 1. april!

Ps. Jeg sendte den ikke videre.......Men gjør du det, så vil den morsomste ting skje med akkurat DEG!

torsdag 29. april 2010

Nynorsk dikt om fleskemagar!

Eg et for mange kaloriar om dagen
Det er ikkje bra for fleskemagen.
No skal eg få hjelp av Jillian
Det er visst fleskemagar ho kan.
Så kalori, akta deg - du vil snart bli slagen!


onsdag 28. april 2010

Ha en fin dag ja!


Livet kan sammenfattes i to spørsmål

1. Skal jeg kjøpe hund?


ELLER
2. Skal jeg skaffe barn?

Husk at det alltid er lys i enden av tunellen

Ha en fin dag og glem ikke å gi til de som trenger det mest!!!
Takk….

Hvorfor overdriver alltid kattene ???

Litt for sent å vurdere de to spørsmålene der for meg nå....
men muligens dette kan hjelpe noen andre...???

tirsdag 27. april 2010

Kaffepause...

Tja, hva skal man si...???

Når skal mor lære at en kaffekopp ikke står trygt på gulvet med en 1-åring i hus.... Mor snudde ryggen til i to sekunder, og da var det gjort. Kaffen havnet på gulvet, og sønnen satt som vanlig og så helt uskyldig ut. Dådyrøya sa det han ikke kunne si med ord: "Det var ikke meg, mamma..." Og mor kan jo ikke bli sint, det var jo hennes egen feil....
Da 1-åringen oppdaget at mor ikke ble sint, tenkte han. "Da skal jeg sannelig benytte meg av sjansen til å smake på kaffen også..." 1-åringen kastet seg deretter over kaffesølet, og sleiket ivei.
Kaffen var tydeligvis god, og koffeinet fungerte også godt.

Mor fanget lystig opp øyeblikkene på kamera...


Give away


En av de beste tingene ved å leve i bloggverdenen er at du innimellom har muligheten til å vinne premier og gaver og sånt... Og det koster meg ingenting. Jeg kan vinne noe helt gratis!
Denne gangen kan jeg vinne noe HELT GRATIS hos VIBEKE. Hun har en utrolig fin interiørblogg, som får meg til å sikle over møbler og ting og tang. Dessuten har hun en utrolig vakker datter som heter Hermine, som er akkurat like gammel som Lokisen min.

Så ta en titt!

mandag 26. april 2010

I dag er det...

...167 dager til jeg blir 30 år!

Bare kom til å tenke på det. Igjen!

Tenker også litt på hva jeg skal se på TVn i kveld.

I tillegg er det vår, og da lurer jeg litt på om at 12 celsius er en god nok unnskyldning til en Carlsberg på en vanlig mandag.

Og når skal jeg få brukt den megasuperkulefine hatten jeg kjøpte til sønnen min, når det virker som om jeg må jobbe på 17. mai.

Er det virkelig sant at kaffegrut hjelper på celulitter...hmm..

Om jeg himler med øynene kjempefort, detter de ut av øyehulen da?

Kan det være sant at fislukt er arvelig?

Og så tenker jeg litt på 30-årsdagen min igjen. Jeg blir 30 år 10.10.2010. Ganske kul dato, som bør utnyttes....hmmm... Har Corona i kjøleskapet også...

søndag 25. april 2010

Hvorfor???

Hvorfor er det sånn at jeg hver eneste kveld tenker at jeg skal legge meg tidlig, for jeg VET at morningen begynner i 6-tida her i huset, men det blir med tanken. Jeg sitter her enda jeg, og klokka nærmer seg midnatt. Øynene er tørre og slitne og begynner å skjele. Likevel må jeg dobbelsjekke at jeg ikke har gått glipp av noe på TVn, svare på noen sms-er, og oppdatere bloggen min.
Hvorfor nekter jeg å innse at jeg ikke lenger makter å sitte opp til de sene nattetimer? Jeg er dødstrøtt når ungen våkner oppladet og klar til dyst. Jeg prøver fortvilt å få ungen til å sovne igjen. "Det kan jo hende at det funker i dag", tenker jeg. Det gjør det aldri!

Men jeg kan jo ikke gå å legge meg tidlig heller. Hvem gjør det liksom? Hvem legger seg før klokka 23 om kvelden. Det er det magiske tallet føler jeg. Etter klokka 23 er det ikke lenger en dum idè å legge seg. Før klokka 23 er det bare unger og pensjonister som trenger puta. Nei, jeg er fortsatt ung og sprek og det å sove kan jeg gjøre når jeg "dævver"!

Når legger du deg da? Og innrømmer du at det er flaut å fortelle at du må legge deg klokka 9 på kvelden?? Det er tøft å være oppe sent og være trøtt dagen derpå. Det snakka vi mye om på ungdomsskolen...

Vet dere hva?? Jeg så filmen "The number 23" på TV2 Zebra i kveld, en film som handler om besettelsen av nummeret 23. Og her i dette innlegget, uten å være klar over det, har jeg SKREVET OM TALLET 23!!!! Wææææhhh......

Nei, nå går jeg å legger meg, før fantasien min fører tankene på ville veier... Det er snart midnatt, og 6 timer til en viss minimann har planer om å starte dagen. Skal bare se ferdig en rar dokumentar på TVn først...

Natta! :)

fredag 23. april 2010

KILL KILL KILL


"Lina på krigsstien"

Jeg måtte ta en runde til med rentoKILLen min, i frykt for ny invasjon...
Die motherfuckerants DIE!!!!

Ps. Viktig med munnbind eller vaskeklut om du vil....

Kvinne mot Natur - og blogspot!

Fikk nettopp en mail fra blogspot.

"Blogspot har klaget inn Lina Leth På Nett til høyestebloggsrett grunnet dårlig vedlikehold. Grunnlaget for klagen er enkel. Bloggen lider av mangel på innlegg de siste dagene, og dette berører alle de 5 leserne av dette nettstedet. Disse 5 har den siste tiden slitt med konstant dårlig lukt og lite munterhet. Blogspot krever derfor en beklagelse, og vil i tillegg straffe Lina Leth På Nett ved å kræsje i 24 timer.

Ta denne mailen til etteretning og advarsel... Neste gang vil dårlig vedlikehold få store konsekvenser.

På forhånd - Ikke drit dæ ut!
Blåggspåttdåttkom"

Da vil jeg benytte anledningen til å beklage til mine 5 lesere for dårlig vedlikehold på bloggen min. Det vil ikke skje igjen. Anbefaler deodorant og kanskje en episode av Family Guy for å komme dere tilbake til vante luner igjen.

Når det så er gjort, må jeg bare forklare litt hvorfor jeg har vært borte fra bloggen. Det er hysteriske tilstander i stua mi. Det er krig!!! Denne gangen er sønnen min helt uskyldig, for det er noen mindre kryp som plager meg denne gangen.
Det er kvinne mot natur, det er bare meg mot en hel hær..... Store meg mot bittesmåe sukkermaur! Æsj!

Jeg oppdaget maurinvasjonen i går, da vi kom inn fra vår daglige trilletur. Inn i huset gikk jeg, og ante fred og ingen fare.... Da jeg kom inn i stua og begynte på min spasertur mot kjøkkenet, kjente jeg at det knaste litt under foten for hvert skritt. "Ååååååå.....kjeks!" tenkte jeg og slo blikket ned mot gulvet. Jeg stivnet et øyeblikk da jeg så 20 maur titte tilbake på meg i sinne fordi jeg nettopp hadde kverka både mormor Maura og onkel Mauritz. Jeg måtte hyle bittelitt, selv om jeg ikke er redd maur. Jeg bare skvatt sånn.... Liker heller ikke tanken på småkryp oppetter leggen, usj...

Så ble det krig da. Jeg med tørkerull og støvsuger - mot maur som tydeligvis har spilt mye håndball i sin tid. De var overraskende gode til å finte. Men jeg tok innersvingen på de fleste....trodde jeg. Svett og sliten og fortsatt med en sånn usj-følelse i kroppen tok jeg en kaffe sammen med ei venninne utendørs, før vi tuslet inn igjen. (Jeg nevner ikke venninna mi mye i dette innlegget, enkelt og greit fordi hun gjorde nada for å hjelpe meg i maurkrigen. Satt bare å så på med kaffekoppen i den ene hånda, og avisa i den andre. Begge føttene pent plassert i betryggende høyde....) Så, vel inne igjen hadde hele maurland karet seg inn gjennom veggen, og ALLE var klare for ett nytt basketak. Jeg hadde selvfølgelig kasta den siste støvsugerposen full av maur, og flere poser hadde jeg jo ikke.....så da var det bare å ta frem tørkerullen igjen og ha klar bane til toalettet.

Imens hadde jeg ringt backup, og den kom i grevens tid. Jeg hadde ikke krefter igjen til å ligge som en frosk på gulvet. Litt sånn hoppende i angrep, og hoppende i frykt for at Maurianne skulle krype oppover leggen min.

For å gjøre en lang historie littegranne kortere enn jeg kunne ha gjort den, så endte krigen i min favør. Jeg vant - ved hjelp av min gode venn Rentokil.

onsdag 21. april 2010

Kompisen t Lars!!!

Mangel på kreativitet i dag, gjør at jeg tyr til kompisen til Lars. Denne "herlige" trønderske figuren besøkte "Et enklere NRK" på P3 i fjor sommer.... *FLIRE*



Se de andre episodene på YouTube....

*Ta åsså driiit dæ ut...* :D

tirsdag 20. april 2010

Pay it forward.


Denne gaven kan bli din, om du er en av de tre første som svarer på dette innlegget! Nå har jeg hivd meg på et obligatorisk "Pay it forward" bloggetulleting, som seg hør og bør når man er stolt eier av en blogspot.

Jeg får gave fra Elisabeth, og så gir jeg en gave videre til de tre første som kommenterer på dette innlegget! Gaven kommer innen et år!!! Men jeg lover at dere slipper å vente i hele 365 dager.

Har du lyst har du lov til å, (eller...du skal egentlig) lage et tilsvarende innlegg på din blogg, og pay it forward. Ja, regner med at du har sett filmen.... Så kom igjen og bli med, så får dere en enestående gave i posten. Send navn og adresse på mail til meg.

PS. Det dedikerte innlegget som jeg skulle skrive til en mann, er under bearbeiding....Det kommer! :)

søndag 18. april 2010

Hvor er alle mannfolka???

Det lurer jeg på!!

Tror ikke jeg har fått mange kommentarer fra mannfolk her på bloggen min.
Holder de seg utenfor bloggverdenen, synes de det vrimler av for mange mammablogger, er det femi å skrive blogg, er det umannlig å svare? Er det flaut? Eller er det kanskje jeg som er problemet, skriver jeg for mye "chick-flick"-innlegg?? Burde jeg skrive litt mer om bil, lettkledde damer og Guinness??

Ja, svar meg da!

Jeg vet jo at også våre kjære menn har meninger om det meste, også amming av 14-åringer! Men likevel er mannfolka en minoritet i mitt lille bloggland.

Hmmmm....kanskje de fleste leserne mine faktisk er karer, men de tør bare ikke legge igjen noen kommentar. Fordiiiiii....eeeemmmm.....jo, fordi jeg er litt skummel??
Men heller skummel enn kjedelig og uinteressant.

Ånei...tenk om jeg er det?? Kjedelig og uinteressant. At det er bare jeg som tror at det jeg tenker er noe alle tenker....eller er innom i en eller annen tankegang hvertfall - penis eller ikke penis!

Hva skal til for å få en kommentar fra et ekte mannfolk?

Ja, så si det da!

Fortell meg også om noen gode blogger som er skrevet av menn - jeg finner de ikke...

Får jeg forresten et svar fra en av våre hårete venner,eller mann om du vil - da blir neste innlegg dedikert til en spesielt utvalgt mann.....

lørdag 17. april 2010

Ammer for livet....

Ja, det er ikke tull. Noen mødre ammer for livet. Eller...for så lenge brystsprengen varer hverfall.

"Se og Hør" kunne nemlig i dag fortelle om 14-åringen som kom hjem fra trening og klistret seg til mammas pupp. Fin tørsteslukker det, mente både mor og sønn.

Først må jeg vel si at jeg er fullstendig klar over at amming er supert, og det aller beste for ungene, og all ære til de som klarer å beholde fulle mugger i årevis..
Sånn!...nå blir jeg hvertfall ikke halshugd! Og endelig fikk jeg bruk for det velkjente ordtaket:

"Alt med måte"

Morsmelk inneholder alt som er nødvendig for at barn skal utvikle seg sunt.

Fett
Fettet i morsmelken inneholder mye av de langkjedede fettsyrene som vi trenger hele livet, men aller mest i starten. Det viser seg at hjernen, som ikke er ferdig utviklet ved fødselen, trenger masse fett for å danne hjernevev og fortsette en naturlig utvikling.

Ja, forskning viser rett og slett at barn som har fått morsmelk har noe høyere IQ poeng enn de som er kunstig ernært. Dette har for de fleste ikke noen praktisk betydning, men sier noe om hvordan morsmelken påvirker hjernens utvikling.

Dette er tatt fra Ammehjelpen.no, og da vil jeg bare si at den dårlige samvittigheten min for at at gutten min ikke blir Einstein pga mangel på morsmelk - forsvant som dugg for solen.
For er ikke denne 14-åringen og hans melkeku levende bevis for at man virkelig IKKE får merkbart høyere IQ av å holde seg til morsmelk??? Trodde denne mammaen at jo mer morsmelk han fikk, jo smartere ble han??? Kommer hun innom skole i lunsjen for at gutten skal få sin dose med pupp??? Han henger kanskje litt etter i matte han da.....

Det er rart dette. Når man er 14 år begynner man vel å snuse litt på puberteten, barten melder sin anmarsj, og stemmeskiftet er for noen i boks! Så da sitter denne melkekua med en forvokst baby i fanget, melkebarten er pent børstet til side, og suttinga avsluttes med et mannlig kremt...

Jeg skjønner selvfølgelig at mannfolk er glad i pupper, og at det pleier å være et spesielt forhold mellom mor og sønn - men jeg må nok innrømme at amming på dette stadiet gjør at jeg får litt lyst til å si æsj.... Jeg velger å tro at enhver fjortis med vettet i behold ikke setter seg på mors fang og knepper opp blusen hennes fordi han er litt tørst!

MEN!! Ja det er faktisk et MEN her. For som ei venninne påpekte, så er det å amme i flere tiår - både økonomisk og miljøvennlig. Ikke trenger man å bruke penger på morsmelkerstatning, kartongmelk, flasker og annet melkeutstyr, OG avfall er ikke-eksisterende!


fredag 16. april 2010

Uff, da Harald Eia!

Enn å bruke et år av sitt liv til å fly frem og tilbake over dammen, og vise frem mobilopptak av diverse forskere - til diverse forskere? Bare for å hjernevaske oss nordmenn om at gutter og jenter er født forskjellig... For å bruke et begrep fra ungdomsskolen: "BOMBE"!
Kan ikke si at dette er så revulosjonerende akkurat...

Det forskes jo på alt mulig her i verden, og hver eneste lille forskerhjerne har sin egen trosretning, så da kan jo det som er "sant" lett diskuteres. Noe som Eia forsåvidt viser i programmet sitt. Bare synd at de nordmennene som diskuterer ser ut som spørsmålstegn, prater usammenhengende, eller ler som Madam Mim. Ikke akkurat like troverdig som de USAerne som fikk sine minutt på skjermen. Ja, muligens Eia-crewet kosa seg veldig på redigeringsrommet etter opptak, men alle vet jo at forskere er i bunn og grunn rare. Så jeg ble ikke det spor overrasket over at de norske "deltakerne" virket litt dumme, flåsete eller eksentriske.
De har nok sitt på det reine, og trenger ingen hjernevask - haha! (huff...)

Dessuten har Harald Eia gjort en bommert på valg av TV-kanal. Alle vet jo at de dummeste brødene i brødskuffen ser på Paradise Hotel på TV3, de andre brødhauene ser på statskanalen, Jeg er vel av typen mellomgrovt, som er kjent for en del kanalsurfing. Men jeg føler meg uansett litt undervurdert av Eia faktisk. Vi skjønner jo at det ligger latent i gutter og jenter å oppføre seg stereotypisk. Og vi ser også at de jentene som blir dollet opp, kun får leke med "my little pony" og sendt på missekonkurranser enten ender opp som ei hollywoodfrue eller en transvestitt!

Arv eller miljø - Ja takk, begge deler!

(Ja, jeg vet at dette er et gammelt og ihjeldiskutert tema. Det er tida for sommerøl, deiligst.no og streikekasse nå... Jeg henger bare litt etter. Tida går bittelitt saktere her til gards....)

PS. Jeg kommer ikke til å si noe om siste program angående hvilken folkegruppe som er født smartest. Alle vet jo fra før av at den gruppen er: Kvinner! ;)

torsdag 15. april 2010

Askestøv...

Ingenting av det berømte askestøvet kommer til å falle ned over Trøndelag. Søren! Nå har vi endelig fått en slags naturkatastrofe her til lands, og så går jeg glipp av det? Jeg vil ha nærkontakt med askeskyen, 11 000 meters nærkontakt...

Svovellukta har allerede inntatt vestlandet og Oslo....Luftkvaliteten minker dess mer lukt som kommer, og levetida for "de luktende" forkortes. Med hele 3 TIMER!!! Nei, jeg vet ikke hvor lenge...men pytt, jeg bor i Trøndelag, og der skal vi bli så gamle at vi råtner og blir til aske(eller jord) på naturlig vis... Dessuten blir det mer skattepenger på oss herlige trøndere, når vestlendingene og østlendingene fordufter.

MEN...
Det er jo litt rart å tenke på at aske skal være så farlig. Asken kan stoppe et flygende objekt, sikkert de ukjente også, og det er imponerende gjort av asken synes jeg. Den asken som kommer fra vulkanutbruddet på Island skal også inneholde svevestøv. Dette var et ukjent begrep for meg.....men jeg hadde tippet at det var noe som Peter Pan hadde i lomma for å få Wendy på gli...(til og fly)... Svevestøv er visst ikke det!

Da synes jeg det er litt ille at kjente og kjære barnefigurer som Askepott og Askeladden er basert på et slikt farlig fenomen som "ASKE"... som i tillegg kan inneholde fluor!! Fy, dette hører ikke hjemme i Den Store Norske Eventyrboka.

Savner Jens som sitter strandet i New York jeg... Skulle hatt han her til å si at alt går bra, at vi overlever asketiden! Alle Askepottene får gå på ball, og alle Askeladdene får Mette Marit og halve kongerike...

Ble både underholdt og litt skeptisk da jeg så reportasjen om statsministeren på TV2-nyhetene forresten - der han satt og hostet på hotellrommet sitt. Hadde asken kommet seg over dammen også - hadde svevestøvet nådd vår førstemann????

Jaja, det er unntakstilstand i helsenorge, og det er unntakstilstand i Trondheim - Brannsupporterne er her fortsatt!!!

onsdag 14. april 2010

trafikkproblemer

Etter gavedrysset på 1-årsdagen til sneipen i huset, har vi fått et aldri så lite trafikkproblem.

For nå er ungen så heldig at han er registrert eier av en del kjøretøy, som sjebnen til små gutter ofte er. Loke er visstnok en typisk guttegutt - for han blir trollbundet av alt som går på hjul. Og kjente og kjære hadde visst lyst til å dyrke hans lille besettelse ved å forære han MYE OG MER som går på hjul, (inkludert mor). Så nå har vi en hel bilpark i huset.

Stua er Lokes tumleplass og garasje. Der oppbevares alt på hjul, i tillegg til andre leker og kjøkkenutstyr som på mystisk vis dukker opp overalt. Men "de fire store" som er årsaken til trafikkaoset er en gåbil, en svær lastebil, en gåvogn (ja, det er forskjell på gåvogn og gåbil) og en svær traktor, type John Deere. Jeg velger å se bort fra det store lekepianoet, den lille store barnestolen og lekekassa som også går på hjul. Og ja! En plenklipper har vi og! Men når stua er på 2 kvadrat...(ser hvertfall slik ut), så sier det seg selv at det blir trafikkproblemer. Og ulykkesstatistikken er skremmende høy. Det kræsjes en del kan man si.... Og nevnte jeg forresten at han har en svær verktøykasse med duplo??? ...babyleker som ikke er pakket ned grunnet lat mor....og så var det det derre kjøkkenutstyret da som ikke har hørt om vikeplikt...

Vi har til og med rush-tid her i huset. Morgen og kveld. Det er tydelig at han har fylt opp batteriet på morgenen, og har litt vel mye energi å forbrenne. Og det er tydelig på kvelden at batteriet igjen må på lading, men innrømmelsen sitter laaaangt inne hos ungen. Her skal det lekes og ikke soves mener han, og kjørelysten overdøver ropet om søvn.
Og da MÅ han visst bare slenge lastebilen i gulvet, sende gåvogna inn i stuebordet og brumme med gåbilen. SAMTIDIG! Nevnte jeg at lekene bråker også? Ja, jeg kunne sikkert like godt bodd i Okstadbakkene - for det er noen desibel i stua om dagen gitt..

Jaja, det er litt bråkete og kaosaktig, men trafikken må nesten få lov til å gå som normalt. Sjåføren er jo så strålende fornøyd, og det er meget smittsomt har jeg merket...

Så grunnet stor trafikk har vi for tiden en fornøyd, men høylytt husholdning.

Gotta love it! :)

mandag 12. april 2010

Tøffeste kid'n i gata!

For litt siden var vi hos "tante" Siri i studio og tok noen bilder av Lokis! Hun har redigert dette bildet til Lokes store dag, og jeg synes så absolutt at bildet fortjener en hedersplass på en eller annen vegg hjemme hos oss! Vet bare ikke hvilken enda...

Såååå....Dette er den søte, lille, langhårete bikerbebisen min....


Fotograf: Siri Hovland Kaldal
Bildebloggen hennes finner dere HER


søndag 11. april 2010

Hurra for ungen min!!!!

Loke er 1 år i dag. Hurra!!!!

Tida har gått alt for fort siden påskeaften i fjor da jeg "kosa" meg på St.Olavs, spent på å møte det vesenet som hadde hatt bolig i magen min i 9 måneder. Endelig skulle vi få møte ungen vår!

Og jeg må si at jeg er ganske fornøyd med resultatet! Det ble jo verdens herligste unge jo!!! Klapper meg litt på skuldra for den.... Pappa Ken får et lite klapp han også! :)

I dag begynte feiringa, som skal vare i 3 dager til enda.... Men før den store dagen, så måtte vi til frisøren å fikse sveisen! Loke hadde jo blitt så langhåret....

Lykketrollet mitt!


Her er vi hos frisøren... Legg merke til dama ved siden av. Er hun I BARE TRUSA under kappa??????


Det virka nesten som om jeg tok med meg en helt annen mann hjem fra frisøren. Bebisen min er borte... Stor gutt nå!
Her i fanget til mormor på selveste dagen...


Fra pappa fikk Loke gåbilen "Rorri".
"Rorri" sier "brrrmmm brrrmmmm" ifølge Loke!



Mamma baka kake.... FRA SCRATCH ALTSÅ! Imponert nå??? Tenkte det ja...


Tusen takk til alle som kom innom i dag. Vi hadde det supert!
Hilsen oss toan!!!!



....for dere som trodde innlegget var slutt nå.... ERRRRR.... Feil!
Jeg har ikke fått skrytt nok av ungen min enda. Han begynte nemlig å skikkelig i dag også! Bra timing må jeg si. Tror han fikk litt ekstra selvtillit av å være i sentrum for alles oppmerksomhet jeg. Han fikk jo stormende applaus og jubel når han tok ett skritt. Hadde jeg også fått slik positiv respons når jeg f.eks hadde vasket huset. Så hadde jeg vasket huset...tja, litt oftere...

Så nå har jeg en traskende liten mann i hus. 1 år gammel!!!

Stolt sier du??? Ja, VI er det! :)

lørdag 10. april 2010

påske for alle penga!

Jeg blir liksom aldri helt ferdig med disse påskebildene jeg... Her har Lars Wahl lekt fotograf og vi har plassert oss så pent i strandkanten.... Idyllisk, ikke sant??

Er ikke akkurat ofte vi kommer oss foran kamera begge to, samtidig! Så da må det skrytes... Sliter litt med sola rett i trynet, men synes vi ser noenlunde ok ut likevel jeg.....


fredag 9. april 2010

Oppdragelse og finøya!

Jeg har såvidt begynt å oppdra min snart 1 år gamle sønn. Og for å være helt ærlig, så har jeg ikke peiling på hva jeg gjør, men tar alt på feelingen...

Jeg tenker som så at det som føles riktig, kan ikke være heeeelt på jordet?? Men der er problemer i paradis.... Jeg er en ganske så avslappet person, (les: sofagris, eller eventuelt "alt-ordner-seg-jente") så jeg tror muligens at jeg lar ungen min få litt for frie tøyler.... Resultatet er hurlumhei på Tiller!!

Jeg har hørt på Nanny-911, at man skal velge sine kamper med omhu. Og det gjør jeg. Og siden jeg ikke er så glad i konflikter, så tar jeg en kamp om gangen. Akkuat nå er vi på "Ikke-ta-på-TV-skjermen-kampen", og det virker som om vi må holde på med den en stund. Vi begynte på "Ikke-rør-oljeovnknappene-kampen" for litt siden, men den ga jeg fort opp....Ingenting kunne visst holde han unna knapp I og II. Han hørte ikke etter for fem flate øre!!!! Det gjør han forsåvidt ikke i TV-kampen heller, men jeg har bestemt meg for at denne kampen skal jeg vinne! Selv om han med hensikt går bort til TVn, snur seg mot meg og legger sakte men sikkert den ene hånda sprikende på skjermen, mens han gliiiiiiser mot meg. Ååååååhhhhhhh....det er så utrolig irriterende. og jeg har prøvd "fy", "nei", "a-a-a-a", "kremt", tar bort hånda hans, ser olmt på han, og til og med skremt han med at om han legger hånda på TVn en gang til så kommer kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas og tar han. Men neeeeeida, like fort kommer hånda opp på skjermen igjen.

Dette er jo et problem tenker jeg...Flatskjermen min får gjennomgå, for ofte tar han med seg dagens leketøy bort til skjermen, bare for å gjøre ting hakket verre. Det har blitt noen skrapemerker kan man si. Og når sola skinner inn gjennom vinduene i stua mi, så kan man se hvor lang gutten er også. Fingermerkene dekker hele TV-ruta halvveis opp.... Mildt sagt irriterende. Jeg gidder selvfølgelig ikke å vaske TVn hver dag. Det får være måte på rengjøring, selv om man har en 1-åring i hus!

Men NÅH!!! har jeg funnet måten å gruse ungen ned i støvlene på. Kampen er snart vunnet! Av meg!! Jeg har nemlig flyttet stuebordet helt inntil TV-benken i kveld, så når han prøver seg på TVn i mårra, så når han den ikke!!! Moahahahahaha!!! Jeg er verdens beste mor, og oppdragelsen er i boks! Take that - Nanny 911!!!!! (At stua mi også ble seende ut som om den har blitt innredet av en 1-åring, driter vi i.....)

Nå har jeg som vanlig rota meg skikkelig bort mens jeg sitter her å taster. Det som egentlig var grunnen til dette innlegget, var at jeg fant et par bilder av den yngste sønnen til bestevenninna mi. Mari, (venninna mi) har nemlig lært gutten sin noe jeg også planlegger å få til med sønnen min. Det har ikke noe med TV å gjøre, men heller noe man gjør foran kamera! Som trinn 24 i oppdragelsen, har nemlig Mari lagt inn et lite, men likevel viktig punkt som hun kaller "finøya". Denne delen av oppdragelsen dreier seg om å sette frem det fineste ansiktsuttrykket man kan oppnå når et kamera er tilstede! Årevis med trening har gjort resultater, og sønnen mestrer "finøyan" med glans. Dette er særdeles morsomt for fotografen når det gjøres en helomvending fra pølsespisetryne til modellansikt!

Bare se her:


Sjarmtrollet! :) Emil har forresten en storebror som er akkurat like sjarmerende, men finøyan hans hadde det travelt da disse bildene ble tatt... ;)

Mer om Maris 67 trinn innen oppdragelse følger...

torsdag 8. april 2010

Hermer etter Janne!


Janne la ut slike kule fotoboksbilder på BLOGGEN SIN, og da måtte jeg selvfølgelig gjøre det samme... Da fikk jeg endelig bruk for web-cameraet mitt....

Vil du og prøve???? Klikk HER

Hurra, og god torsdagskveld... :D

onsdag 7. april 2010

Nok en påske i 2010 i bilder...
















Tydeligvis noe galt...

...med blogspot siden bildene mine ikke kommer frem. Jeg får prøve igjen!

Jeg ser de altså her på macen min!!!! - men så har jeg jo ei fantastisk bra maskin også da... Hva er det dere sitter på egentlig? :P
Neeeeida, ALLE SKAL FÅ se skrytebildene mine....etterhvert..

mandag 5. april 2010

Norsk juletentamen 1994

Da har jeg tørket støv av en gammel juletentamen i Norsk fra 1994.

Mine foreldre skal flytte ut av barndomshjemmet mitt, (buhuuuu...), og da måtte jeg visst rydde opp i skrotet mitt. Kastes det som kastes kan fikk jeg beskjed om.
Og det er helt utrolig hva som skjuler seg under alt støvet! Plutselig dukket en gammel tentamen opp; inni den var det en liten stil om avislesning.... Et tema som jeg tydeligvis hadde mye greie på da jeg var 14 år.......

PS: Jeg fikk M på oppgaven..... ;)

Avislesning!

Hver uke kommer avisen "Et glimt av verden" ut med en ny utgave. Jeg kjøper og leser den hver gang. Det er en annerledes avis enn de andre, f.eks. VG og Adresseavisen. Men selv denne avisen kunne vært bedre.

Jeg har alltid likt innslaget som heter, eller som jeg kaller, "Hva-siden". Der står det om alt mellom himmel og jord. Det står hver gang en ny oppskrift på forskjellige matsorter. På Hva-siden står også horoskopet, det leser jeg hver gang, Ikke at jeg tror på slikt altså, for det gjør jeg ikke. Men det er moro likevel. Det er den beste siden i avisen.

Den siden som godt kunne blitt forbedret er politiker-siden. (Den heter ikke det, men jeg kaller den det). Der står det bare tøys. Dere tror sikkert at de skriver om norske politikere, men der tar dere feil. Det står bare om President Bill Clinton og Jossi Jarafat eller Jassi Arafat eller hva han nå heter. Den siden er full av slikt. Den siden må forbedres, bort eller erstattes med noe mer interessant.

Det jeg liker aller, aller best er forsiden. Du synes vel det er rart, men slik er det. Du tror sikkert at det avisa handler om står der, men neida. Det er bare en liten del oppi et av hjørnene det. På resten av forsida er det innsendte tegninger og innslag fra leserne.

Jeg har selv sendt inn en gang, der jeg skrev at jeg ville ha en brevvenn i 30-års alderen, for jeg elsker å skrive brev. Men ingen svarte på det, selv om jeg sendte inn et bilde av meg selv og min hund, Taffy, en søt liten bulldog. Ja, ja, men jeg har ikke gitt opp håpet enda.

Hei, her har jeg jo siste utgaven fra "Et glimt av verden". Da skal jeg fortelle dere hva som står på hver eneste side.
På side 1, altså forsiden, er det tegninger som sagt fra leserne.
På side 2 er det sportsnyheter. Det er ikke bestandig interessant, men når det handler om Erik Thorsdtvedt, så leser jeg det. Han er bare så tøff.
På side 3 og 4 er det også sport.
På side 5 står Hva-siden som jeg har fortalt om. Denne gangen er det en oppskrift på en pai, en blåbærpai. Den må jeg lage en gang.
På side 6 står det nyheter, været og veiføret. Det har jeg ingenting imot.
På side 7 og 8 står politiker-sidene. Ja, skal vi se. I dag står det om Thorvald Stoltenberg. Det var nytt. Det er første gang at det står om norske politikere. Nei, det er andre gangen.
På side 9 er det en ny side om nyheter. Nå om krigen i Bosnia. Det er det samme på side 10 også.
På side 11, 12 og 13 er familiesidene. Der er det vitser, kryssord og tegneserier. Den vitsen om Mikke Mus er så moro at jeg har lest den to ganger.

Nå begynner vi å nærme oss slutten. Men før det, på side 14 og 15 står motesidene. Der står det mange pene og unge damer og viser seg frem. Ikke at jeg ikke er ung og pen, for det er jeg nemlig. Jeg er 30 år og i min beste alder, så det kunne likegodt vært meg i bladet, men jeg vil ikke. Ikke har jeg fått tilbudet heller. Rart. Men det er mange fine strikkete gensere og slikt.


Jeg har prøvd det en gang, å strikke en genser. Men det må ha vært en feil i mønsteret, for jeg fant ikke hullet til hodet da jeg prøvde genseren. På siste side, side 16, er det et stort, fint bilde av meg, som jeg har limt på selv over et bilde av sjefen for avisa. Det har jeg forresten gjort med alle aviser jeg har kjøpt av disse "Et glimt av verden". Den sjefen er jo så stygg at selve King Kong blir den perfekte mannen i forhold til den sjefen.

Resten av den siste siden er blitt brukt til annonser og reklamer. Det er mange fine reklamer f.eks. om Nescafè. Den er så bra at jeg nesten har lyst til å kjøpe den. Men den gang ei. Den er jo så dyr, så jeg har ikke råd. Hele 34,50 kr koster den.

Huff. Det var den avisen. Den har bydd på mye og litt mindre. Kanskje du kjøper den en gang? Det råder jeg deg til å gjøre. Men hvorfor skulle du høre på mine råd? Ingen har gjort det hittil, men kanskje du blir den første?

Ha en fortsatt god lesedag.

SLUTT

fredag 2. april 2010

Mjuk bukse...

Av og til overrasker jeg meg selv! Og like ofte er jeg glad for at det er BARE meg selv jeg overrasker!

Jeg vil påstå at jeg er sånn noenlunde flink til å kle meg. Ja, det er kanskje ingen overraskelse i seg selv akkurat det, men en dag jeg var på en liten hjemmefest, så hendte det noe rart med antrekket mitt.

Jeg satt i sofaen med hendene pent plassert på det ene låret. Bena var innslynget i en sort tights og lagt i kors. Det har jo blitt så poppis å gå med tights og noe langt utenfor nå, så selv jeg må følge moten. Lang skjorte, tunika, kjole og tights er standarden for tiden...

Men uansett...den tightsen hadde jeg hatt ei stund nå, og hadde kjent på den noen ganger tidligere for å si det slik. Men plutselig da jeg som vanlig satt å tok litt på den, så merket jeg noe rart. Tightsen min hadde blitt så myk!!!!
Den var skikkelig god å kjenne på, og det var like før jeg ba sidemannen min om å ta litt på låret mitt, bare for å skryte av den mykeste tightsen i historien!

Jeg satt utover kvelden og funderte på om jeg hadde gitt tightsen en overdose med skyllemiddel, eller om jeg ved en feiltakelse hadde puttet oppi Milo ved siste vask. Hmmm....Hva hadde jeg gjort??? Dette var jo revolusjonerende, tenkte jeg! Hadde lille meg faktisk kommet over en superoppskrift på ekstremt mye tights. Det nyttet ikke annet enn å sitte der å stryke meg selv litt på lårene, mens jeg så for meg en millionbedrift i mitt navn. "Tightsdama"!!!
Nå skulle tightsmannen få konkurranse!!!

Kvelden gikk, og jeg kom meg hjem. Fortsatt i godt tightshumør, og klar for mitt nye liv som tightsdama.
Jeg vandret inn på badet for kveldsstellet, som det så fint heter. Dro av meg den lange moderne skjorta, og så ned på den mye tightsen min............som var på VRANGA!!!!

Jeg trenger vel ikke si stort mer enn at den gode forretningsidèen gikk over til nok et flaut øyeblikk i Linas historie. Jeg hadde gått hele kvelden med buksa innside-out! Absolutt ikke krise, men sååååå typisk...

Jaja...shit happens!!! :D